Няма да вдигат билетите за влака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:52 / 23.01.2013
1933
Няма да има повишаване на цената на билетите на БДЖ, заяви транспортният министър Ивайло Московски. Преди дни железниците поискаха увеличение средно с около 5%.

"Становището на транспортното министерство е, че за момента нищо не налага повишаване на цените на билетите", обясни той.

По думите на министъра има няколко основни причини, поради които министерството не е уважило искането на БДЖ за покачване на цените.

Московски припомни, че основната причина железниците да искат това покачване беше увеличаването на цените на биодобавките в дизела и на инфраструктурните такси.

По думите му обаче по договора с държавата БДЖ има право да иска увеличение едва след отчетен период на работа при завишени стойности.

Московски обясни, че тогава се прави анализ и на база разходите на БДЖ и дали те могат да ги покриват се решава дали се налага увеличение. Министърът уточни, че БДЖ може отново да искат покачване на цените на билетите след период от 4 до 8 месеца.

Той обясни още, че вече е приключила процедурата за ремонт на 177 пътнически вагона. Следващата седмица ще бъде подписан договор между ръководството на БДЖ и спечелилия поръчката завод, заяви министърът. Стойността, на която ще се ремонтират вагоните, е 22 млн. лева. Процесът по ремонт и реновиране ще трае цялата година, но всичко, което бъде обновено, ще влиза веднага в експлоатация, увери министърът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Моторист загина след тежка катастрофа
Край на прохладното време
Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева мес...
Предрекоха безкрайни тапи за шофьорите към Слънчев бряг
БСП избра заместник на Нинова
Насекомо, което пренася вируси като денга и зика, трайно се е уст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).