Новият министър на икономиката - щастливо женен любител на волейбола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:28 / 02.09.2020
13954
Новият министър на икономиката Лъчезар Борисов е щастливо женен и се радва на здраво семейство. Наследникът на поста на Емил Караниколов е баща на третокласника Димитър.

Съпругата на икономиста е не по-малко успешна от него. Гергана Борисова е доцент в УНСС, където преподава финанси на студентите и едновременно с това е заместник-ръководител на катедра "Финанси" във вуза. Автор е на десетки икономически изследвания, статии, дори и учебници. Министър Борисов признава, че е приятно и у дома да има събеседник, с когото да дискутира работните си теми. Именно финансите го срещат с любимата му жена, с която се запознават, когато тя все още е в ръководството на НСИ. Не след дълго двамата стават родители на син, който също живо се интересува от професиите на родителите си.

Министърът на икономиката споделя, че рядко му остава време за хобита, но от години е привърженик на спорта. Любими са му ските и волейболът, като на пистите през зимния сезон се изявява рамо до рамо със сина си. "През уикендите релаксирам, като често пътувам до родния ми град Самоков и до любимите ми български манастири, като в тези моменти обичам да съм с близките и семейството ми", споделя Борисов, който се гордее с родителите си.

"Всички позитивни черти от характера ми и добродетелите, които нося, дължа на родителите ми, които също са дали изключително много на държавата. Гордея се, че майка ми е подготвила стотици студенти по медицина и химия, а баща ми е ръководил структури от Българската армия", допълва икономистът.

Всички, които го познават, споделят, че е фен на автомобилите и отделя от свободното си време да чете новостите в света на автомобилния сектор в глобален мащаб, пише още "Ретро".

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).