Нова версия за нападението над курсанти: Жената, пътувала със задържания твърди, че им се подигравали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:49 / 15.01.2019
7936
Появи се нова версия за инцидента с нападнатите курсанти от Военния университет във Велико Търново. Жената, която е пътувала със задържания за нападението, твърди, че те се подигравали с тях и ги обиждали.

Днес четиримата курсанти бяха разпитани по случая. Те даваха обяснения за обстоятелствата, при които в неделя вечерта на пътя Сливен – Гурково е станало нападението с брадва срещу тях.

По телефона един от курсантите каза, че не са виновни и не са го предизвикали нападението. Единствената реплика, която момчетата казали на мъжа, била: "Има ли проблем?", след което той скочил с брадва от колата, а те се заключили, защото се изплашили.

Зад волана на автомобила в неделя вечерта била Миглена Тодорова, а не задържаният Йордан, разказва жената пред бТВ. Колата с курсантите ги настигнала.

"Шофирах и видях, че започнаха да ми присвяткат отзад, въпреки че изпреварването беше забранено. Карах си най-нормално. И след като ни изпревариха, ни показаха среден пръст. Половината ръка се виждаше и се виждаха военните му дрехи", посочи приятелката на Йордан.

Според жената започнало преследване и за да сплаши момчетата, Йордан извадил брадва. "Той не е искал да убие никого, просто да ги сплаши ли, не знам как да го нарека. Просто не беше редно от тяхна страна да ни застрашават на пътя. Той защитаваше мен, себе си и малкото, което нося", подчерта Миглена.

Родителите на курсантите обаче твърдят, че децата им са жертви на агресия, и искат строго наказание за нападателя.

"Този човек не трябва да бъде съден за вандализъм, а за опит за предумишлено убийство, защото с действията си е застрашил живота на нашите деца", категоричен е Йордан Банзов, баща на курсант. "Не може човек с 20 доказани престъпления да се разхожда на свобода. Толкова пъти задържан и пускан", каза и Соня Атанасова, майка на курсант.  

Мъжът е задържан за 72 часа. Очаква се утре съдът в Казанлък да гледа мярката му за неотклонение  "задържане под стража".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).