Нито един държавен служител нямало да получи 13-а заплата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:30 / 10.11.2012
3281
Коледни надбавки за пенсионерите тази година ще има само, ако в края на ноември Правителството отчете финансов излишък, какъвто има за пръв път от 2008 година в края на септември и октомври. Това каза пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков в Китен.

Той допълни, че в момента добавки за пенсионерите само се обмислят, но за конкретни суми ще се говори само като има пари, а това ще стане ясно през първата седмица на декември.

Финансовият министър обаче бе категоричен в това, че нито един държавен служител няма да получи допълнително пари преди Коледа или така наречената 13-та заплата:

"В никакъв случай, откакто аз съм министър, никога не са давани и никога няма да се дават. На тях им се плаща, за да си вършат работата. Знаете, че променихме Закона за държавния служител от месец август, така че по-добрите служители получават до 30% гъвкаво заплащане, но извън това няма да има никакви допълнително пари. Изчистихме го това от закона, всъщност се оказа, че в над 80 закона имаше такава възможност. Вече няма, защото не смятам, че те трябва да получават повече, отколкото им пише в договорите."


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).