Николина Ангелкова зададе 200 въпроса за ден на новите министри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:02 / 13.02.2022
2736
Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова е задала точно 200 въпроса по парламентарен контрол на членовете на Министерски съвет само за ден. Това показва справка на Actualno.com.

От сайта на Народното събрание става ясно, че Ангелкова на практика не е пропуснала нито един от министрите в кабинета "Петков", като някои от тях имат по повече от 30 въпроса.

Новото правителство се закле на 13 декември и само 4 дни по-късно нетърпеливата депутатка е отправила първите си два въпроса - към новоизбрания министър на туризма Христо Проданов. Набирайки скорост, активността на Ангелкова е достигала апогей на 7 февруари с внесени 200 въпроса към изпълнителната власт по широк спектър от теми - за уволнения и назначения, европроекти, бонуси, представителни разходи и граждански договори във всяко от министерствата, за обществени поръчки и изплатени хонорари на консултанти и адвокати, за е-услуги и разходи за реклама.

"Обществена тайна е, че с формата на парламентарен контрол често се злоупотребява и се цели прахосване на ценно обществено време. Блокирането на членовете на Министерски съвет за дълги часове в пленарната зала очевидно е способ, който не е убегнал от полезрението на опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС“, отбелязва "Актуално“.

Безпрецедентната активност на бившата министърка на туризма, а и на други депутати от ГЕРБ се набива на очи. Според Настимир Ананиев от коалицията "Продължаваме промяната" става дума за умишлена тактика на опозицията, която цели да изтощи министрите, като ги залива с въпроси и ги привиква за щяло и нещяло в парламента. Преди дни той се обърна към Ангелкова с директна критика: "Разбрах, че сте споделили как с тези въпроси имате желание да задръстите администрацията и тя да не работи за промяната. Да, виждаме, че сте задали 300 въпроса, но поне внимавайте, като правите закани, пред какъв кръг ги споделяте", заяви Ананиев от трибуната на Народното събрание. Ангелкова му отвърна, че задаването на въпроси към министрите е част от работата на народните предствавители.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулин
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Какво е шиткойн и защо крипто инвеститорите много ги обичат?
Освободиха директора на здравната компания за детска болница, ето...
Парламентът решава съдбата на съдебния инспектор, отправял сексуа...
1500 лева стартов бонус от BETHUB.bg


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).