Незаконно оръжие и боеприпаси са открити при операция, задържан е 66-годишен мъж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:17 / 31.05.2022
1663
Специализирана полицейска операция е проведена тази сутрин от служители на Гранично полицейско управление – Силистра, след получен сигнал за съхранение на незаконно оръжие. В условията на неотложност е претърсен частен имот в село Полковник Таслаково, община Дулово, обитаван от 66-годишен мъж. 

В имота граничните полицаи открили боен автомат "Калашников“ 7.62 мм, със сгъваем приклад и боеприпаси за него. Намерени са и 21 ловни патрона и 2 патрона за малокалибрено оръжие. Мъжът не е притежавал разрешително за притежание и съхранение на оръжието и боеприпасите. В хода на процесуално-следствените действия е открита и старинна монета с културно-историческа стойност.

Мъжът е задържан със заповед за полицейско задържане за времето на претърсването и изземването. Той има предишни криминални прояви, свързани с незаконна сеч и длъжностни престъпления. Откритото оръжие е предадено за съхранение в служба КОС при РУ на МВР-Дулово. Протоколите от извършените процесуално-следствени действия ще бъдат докладвани в компетентната прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).