Ненков: Това, което се случва, не е трус в здравеопазването, а разрушаване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:09 / 05.06.2021
2091
Трусове в здравната система. Правителството отстрани цялото ръководство на болница "Лозенец" в София. Заради обвинения за извършване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса чрез фиктивни пациенти.

"В Ориента, където ние живеем, независимо, че сме членове на цивилизования Европейски съюз очевидно такива неща могат да стават", коментира бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който е специалист по анестезиология и интензивно лечение във ВМА.

"Това, което се случва, не е трус в здравеопазването. Това е разрушаване и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото общуване, а това е даряването", каза още той.

"Другите теми за схеми с приети, неприети, са банални. Не са ги измислили в болница "Лозенец". Това е система, която функционира и на други места", посочи още той. И допълни: "Ако това с трансплантациите се окаже, че е така, то трябва да бъде посечено с огън и меч".

"Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки", коментира още Мирослав Ненков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).