Нечувано: Кирил Петков се яви на предизборен дебат неканен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
20:56 / 28.09.2022
7110
Обрат в предизборния дебат по bTV. В разрез с правилата, вместо Венко Сабрутев от “Продължаваме промяната" в студиото изненадващо пристигна лидерът на партията Кирил Петков. Приели поканата в решаващия дебат бяха Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната“, Христо Проданов от "БСП за България“, Деян Николов от "Възраждане“, Мартин Димитров от "Демократична България“ и Любомир Каримански от "Има такъв народ“.

В последния момент към дебата се присъедини и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

“Аз дойдох, когато Венко не можа да дойде, но забележете тук от дясната ми страна са двама кандидати, явно защото ги е страх. Няма по-добър от ПП, който да адресира българските избиратели освен мен. Венко Сабрутев има лични причини, поради които не можа да дойде", обясни Петков. 

"Аз разбрах, че това е свободно мероприятие и бях на 15 минути оттук, и реших да дойда", отвърна Дончев. 

Последва и прекъсване от двете страни. 

“Политическият сблъсък, дебатът на идеи, принципи, цели, програми е изключително важен, но преди това има един друг разговор - за правилата. Ако ние не сме състояние да спазваме правилата, къде са всичките ни обещания, цели, приоритети и програми. Представете си например вие да бяхте организирали дебат на тема “Здравеопазване". Ние да бяхме изпратили професор Ангелов и след 10 минути дебатът се окаже, че по тема “Газова криза"", попита Дончев. 

От своя страна Деница Сачева каза на Петков: “Вие не уважавате правилата, законите, конституцията и сте решил, че можете да правите каквото си искате". 

Петков попита: “Къде се крие г-н Борисов, той е вашият лидер, защо той не дойде? Българският народ има право да знае кой ще води след 2 октомври и, ако един от нас не може да дойде, най-коректно е да изпратим лидера". 

Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото на bTV, тъй като в разрез с правилата, които бяха приели да спазват политическите партии - вместо Венко Сабрутев в студиото дойде Кирил Петков

От самото начало стана ясно, че не може да участват лидерите, дебатът не е лидерски, обясни водещата Мария Цънцарова.

По регламент дебатът трябва да се проведе в три тематични кръга – политическа, енергийна и икономическа криза, "Кръстосан огън“, по време на който участниците си задават въпроси по предварително изтеглен ред, и за финал заключителните политически послания в рамките на 30 секунди.

Поканата бе отправена към всички парламентарно представени партии в 47-ото Народно събрание с възможност да представят своите идеи, послания, решения и аргументи на широката аудитория.

Виж коментарите (12)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).