Не се хващайте на въдицата! Фалшиви писма заливат потребители от името на "Райфайзен Банк"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:40 / 03.06.2022
5302
Фалшиви имейли заливат потребители от името на "Райфайзен Банк". Читател на Sofia24.bg изпрати сигнал до медията ни, във връзка с множество писма, които е получил от името на банката, в които се казва, че трябва да потвърди имейл адреса си за по-добро и качествено обслужване. Следващата стъпка е да последва линк към интернет страница.

Проблемът идва от това, че читателят ни уточнява, че не е клиент на въпросната банка. Той споделя и за други подобни писма. Някои свързани с това, че "акаунтът е ограничен" и, че "има нужда от актуализация". 

"Опит за промяна на телефонния номер свързан с Вашия акаунт е засечена. Напомняме Ви, че тази процедура може да се случи единствено и само в офис на нашата банка. Ние ще замразим профила Ви и ще очакваме да потвърдите самоличността си с цел сигурност", гласи друг имейл отново от името на "Райфайзен Банк".

От Sofia24.bg се свързахме с банката за официално становище. Очаквайте подробности, а междувременно бъдете внимателни с имейлите, които получавате.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).