Наши ученици се включиха в световните ученически игри в Белград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:12 / 28.09.2021
1082
От 11 до 19 септември 2021 година се проведоха Световни ученически игри в Белград (Сърбия), организирани за първи път от Международната спортна федерация (ISF).

България беше представена от 2 отбора – СУ " Отец Паисий“ - Куклен и СУ "Васил Левски“ - Троян.

На училище СУ "Отец Паисий“ - Куклен бе оказана голяма чест – покана за участие от Българската федерация по джудо и финансова подкрепа от МОН, Българската федерация по джудо и други дарители.

Най-добрите състезатели от училищата по цял свят се състезаваха в 14 вида спорт, сред които футбол, баскетбол, плуване, тенис на маса, борба, шах, лека атлетика, карате и джудо.

Ръководени от Лъчезар Харалампиев – треньор и учител по физическо възпитание и спорт и Галина Хайдушка, учител по английски език и ръководител на групата, нашите ученици – Мелиса Мехмед, Даниел Велинов, Петър Терзиев и Горан Чавдаров, се състезаваха с най-добрите джудисти от Русия, Естония, Украйна, Сърбия, Латвия, Азербайджан, Киргизстан и Беларус. Представянето им бе достойно, като Мелиса Мехмед се класира на пето място в категория до 57кг.

Наред със спортните състезания учениците се включваха в различни културни програми. Едно от най-интересните и забавни събития беше "Нощта на нациите“.

Всяка държава-участничка трябваше да представи страната си по атрактивен и забавен начин.

България бе представена от нашите ученици чрез изпълнение на българско хоро на фона на презентация на голям екран за красотите на страната ни и традиционни български сувенири, които подариха на участниците от другите държави.

Всяка вечер спортистите имаха възможност да се забавляват и да играят образователни игри в зоната за забавления в историческата крепост Калемегдан. Всички участници изживяваха неповторими емоции и мигове на забава.

Учениците посетиха и музея на Никола Тесла, като се запознаха с живота и делото на великия учен.

Състезанието в Белград беше чудесна възможност за добиване на повече опит и умения и създаване на нови приятелства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).