Над 300 аптеки заплашени от затваряне

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:42 / 25.07.2010
2632
Повече от 300 аптеки може да бъдат закрити през декември, ако влязат в сила промени в наредба за работата им. За това алармираха от Асоциацията на собствениците на аптеки. В момента от здравното министерство подготвят промени в текстовете на наредбата, но от асоциацията се страхуват, че лобистки интереси на друга съсловна организация могат да осуетят промените. Председателят на асоциацията Николай Костов заяви, че със затварянето на тези аптеки 4000 души ще останат без работа. Ето какви са изискванията, заради които могат да бъдат закрити аптеките:

"В наредбата е записано индиректно, че в аптеката нямат право, в приемното помещение да работят хора с нефармецевтично образование. Другият проблемен текст е, че трябва задължително да има дневна светлина. ДКЦ-тата са сигурно повече от 150. Почти всички аптеки в ДКЦ-тата не отговарят на тези изисквания, защото са вътре в ДКЦ-тата, където са лекарските кабинети. Те също нямат естествено осветление. В моловете има няколко десетки аптеки, в супермаркети, в хипермаркети има още няколко десетки аптеки и в болниците има повече от 100 аптеки. Отделно денонощните аптеки, които са доста, но които също няма как да отговарят. Другите аптеки не отговарят, но те повече не отговарят, защото зимата като се стъмни къде е това естествено осветление? Тези изисквания бяха гратисен период. Не се проверяваше за тях".

Източник: Дарик


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Митрополит Николай: Аз няма да съм следващият български патриарх
Два пъти за ден: Градушка удари Родопите, унищожи реколти
Ускоряват изграждането на Националната детска болница
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден десетки пияни и дрогирани зад волана
Без извънредно заседание на парламента днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).