На извънреден брифинг дадоха подробности за жестоко убийство в Бургас! Претърсиха ез. Вая

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
14:56 / 05.12.2019
4575
Извънреден брифинг се провежда в Апелативна прокуратура – Бургас. Поводът за него е разкрито убийство, извършено през месец ноември тази година, предаде репортер на Burgas24.bg. На брифинга участие взеха: Иван Гешев – зам.-главен прокурор на България, Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, главен комисар Ивайло Иванов – главен секретар на МВР и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР-Бургас.

Става въпрос за убийство от 16 ноември, извършено в землището на "Долно Езерово". Установен е извършителят и вече му е повдигнато обвинение.

"Благодаря на Окръжна прокуратура - Бургас и ОДМВР за добре свършената работа. Случаят е интересен, сложен и е положен много труд. Този случай онагледява това, че нашата съдебна система върши добре своята работа, на европейско ниво. Картината далеч не е толкова черна, колкото се представя. В България няма неразкрито убийство, ние сме изключително безопасна страна, работим много добре.", заяви Иван Гешев.

Този случай беше много тежък, благодарим на бургаските колеги и на колегите от София. И убитият, и извършителят са участвали в два въоръжени грабежа през 2015 г. в Айтос и 2016-а в София. Знам колко ни костваше да стигнем дотук, много безсънни нощи. Всичко беше плод на една добра екипна работа. Доброто взаимодействие накрая дава и своите плодове.", каза от своя страна гл.комисар Ивайло Иванов.

"17 дни денонощен труд ни коства всичко. Имаше множество издирвателни мероприятия, стотици разпитани лица. Претърсени заложни къщи, хазартни зали и др. Убийството е било в землището на "Долно Езерово", освен мястото и времето допълнително усложни разкриването. Вчера, наред с ангажираните служители, повикахме и екип от водолази, специално оборудвани. Претърсихме езерото Вая - вчера целия ден. Вечерта бе установено и самото оръжие, предмет на престъплението. Оръжието на престъплението е автомат. Започнахме от нулата, но събрахме достатъчно доказателства. Извършител и убит се запознават преди години в областта на строителството. Ходено е от адрес на адрес, без говорено по телефони. Извършителят е от Шумен, но живее в Бургас.", каза от своя страна старши комисар Радослав Сотиров.

Повече от брифинга чуйте в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекар апелира: Спрете с целуването на бебето
Без преференциални цени на рибата по морето
Салата за 1,50 и основно за 3 лв. в стол за студенти
Управител на хотел в Слънчев бряг: Нямахме избор
Как да взимаме по-висока пенсия?
Експерт: Харчим повече, хората решиха да живеят


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).