Мощен трус в ансамбъл "Пирин"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:34 / 28.10.2021
4007
Позиция на артисти от ансамбъл "Пирин"-Благоевград:

"Фолклорен ансамбъл "Пирин“ за пореден път е жертва на управляващите община Благоевград. Д-р Петьо Кръстев е отстранен от директорския пост на Ансамбъла задкулисно, безскрупулно и без каквото и да било основание. Интересното в случая е, че на 2 ноември миналата година излязоха резултатите от конкурса за директорската позиция, а те са: първо място за д-р Петьо Кръстев с 223 точки; второ място за Мирослав Димитров със 124 точки; трето място за Стоимен Добрев със 116 точки.

И тук възниква въпросът как кметът решава, че вторият класиран на конкурса, който е с 99 точки по-малко от първия, е по-квалифициран и достоен за поста. Д-р Петьо Кръстев е с почти двойно по-висок резултат от другите двама кандидати. Важно е да се подчертае, че в журито на конкурса участваха авторитетни имена, доказани професионалисти: проф. д-р Елена Кутева – дългогодишен директор на НФА "Филип Кутев“; Христо Димитров – директор на НФА "Българе“; Петър Матев – главен експерт – направление Музика към Министерството на културата. Или може би кметът на община Благоевград – Илко Стоянов разбира повече от български фолклор и от сценично изкуство от журито на конкурса?!

Самият той заяви на среща с артистите от Ансамбъла, че не разбира от тази материя, и му е необходимо време, за да се потопи в атмосферата и да опознае институцията ансамбъл "Пирин“. След това му отне само четири дни, за да вземе своето решение да отстрани директора д-р Петьо Кръстев и неговия творчески екип. Какво налага спирането на работен процес с работеща концепция и заменянето й с друга, много по-слаба по точки такава – на Мирослав Димитров, който зад гърба си няма нито един реализиран музикално-танцов спектакъл с негови авторски произведения? Друг важен момент, на който също трябва да се обърне внимание, е нормално ли е артистите от Ансамбъла да разбират за кадровите промени от медии?

Надяваме се на национално ниво хора, които ценят институции от такъв ранг, да обърнат внимание на този сериозен казус, защото в момента се решава съдбата на ансамбъл с 65-годишна история, който е и емблемата на Благоевград – "Пирин“.

С уважение,

Артисти от ансамбъл "Пирин“-Благоевград"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).