Модернизират 37 земеделски стопанства с 8.3 млн. лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 04.06.2012
1014
Субсидиите са за проекти по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства" от Програмата за развитие на селските райони. Точният им размер е 8 350 937 лв.

Основната част от инвестициите са в сектор "Растениевъдство". Стопаните ще купят земеделска техника и оборудване, системи за оросяване и капково напояване, оградни мрежи, подпорни структури и други съоръжения. Редица кандидати ще създадат градини с трайни насаждения - десертни лозя, череши и кайсии. Един фермер ще изгради полиетиленова оранжерия (парник) за биологично производство на марули, зелен лук, пипер, репички, пшеница и картофи. Ще бъде създадено и плодохранилище за хладилно съхранение и манипулация на плодове.

Инвестициите в сектор "Животновъдство" включват модернизиране на овцевъден пасищен комплекс за производство на биологична животинска продукция. С одобрените по проекта средства ще бъдат купени мобилна доилна машина, хладилна вана, подови и стенни поилки и друга специализирана техника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).