Млада българка тръгна за дискотека и се озова проститутка в Гърция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
11:40 / 08.04.2016
11164
Историята на едно 18-годишно момиче, станало жертва на трафик, разказва Нова тв. Историята започва с обещание за дискотека в Оряхово и завършва с много бой, изнасилване и кома в едно гръцко село. 

Детелина е от българско семейство, което живее с 300 лева на месец. Толкова е инвалидната пенсия на баща ѝ. Мечтата ѝ е да изкара пари за лечението му. Така се озовава в ада.

"Запознах се с едно момче от съседното село. Подлъгваше тате с едно левче и вафлички. Вечерта каза, че ще ходим на дискотека. Скарах се с нашите, защото не ми даваха личната карта, никакво мърдане...Грабнах личната карта. Те ме чакаха с кола до нас. Спряхме до кафенето", разказва момичето. 

Там се запознава с жена, която й обещала доходна работа.

"Тя ми даде дрехи. Такива дрехи, които обличат проститутките. Къси полички... Вечерта дойде една кола. Казаха да се кача. Взеха ми личната карта. Изключиха ми телефона, изкараха картата. Не знаех какво става. Стигнахме до София, до Централна гара. Там вече за Гърция, стигнахме до Немея".

Така Детелина се озовава в чужда държава с непознати хора около себе си. Не знае и езика. 

Там и обяснили, че имат десет момичета. Приличали на "вейки". Детелина е откарана в гръцко село близо до Солун, където я настаняват в бардак, заедно с още две момичета, едната на 13 години, а другата бременна. За тях отговарят няколко сводници. 

"Бяха ме прекръстили на Мона Лиза. Караха ни да използваме кондоми. По 10-15 на ден. Ако се върнеш с пет, боят ти е вързан в кърпа. Случвало ми се е често...", разказва момичето. 

Месец по-късно Детелина започва да обмисля своето бягство. 

"Осъзнах , че съм в ада. Един от клиентите искаше да ми помогне. Вечерта, когато отидох при него, се потропа на вратата и тоя сводник, за когото работя, беше дошъл с 4 мутри и ме забутаха по стълбите. При падането си ударих главата и лежах 10 дни в кома. Не можех да стана от леглото."

Детелина и бременното момиче все по-често си говорят за бягство. Сводникът чул през стената и връхлетял в стаята. Ритал бременното момиче в корема, то се гърчело от болка. 

За да се спаси, Детелина решила да пререже вените си, но опитът и за самоубийство не успял. 

Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).