Млад лекар показа заплатата си, положението е плачевно!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:54 / 24.06.2022
11200
Лекар-специализант ми показа заплатата си за изминалия месец. Тя е плачевна - 765.59 лв. Това написа във Фейсбук д-р Стефан Митев, гастроентеролог, видя Sofia24.bg. От снимката се разбира, че става въпрос за столичната Национална кардиологична болница (МБАЛ НКБ).

"Забравете за повишената стойност на клиничните пътеки - това очевидно не се отразява върху всички заплати, но обществото едва ли ще го разбере. Смятате ли, че у нас заплащането на младите лекари е достойно? Дали ги мотивира да останат и да се развиват тук? Въпросите са реторични, може и да не отговаряте, но споделете с приятели, за да се види истината на какъв хал ни е здравеопазването", пише още д-р Митев в социалната мрежа.

"Мога да кажа само едно на младите колеги - не стойте на такива места. Докато има хора, готови да робуват на такива условия, ще има и такива условия. Тук става дума за Трета градска. Всяка една средностатистическа болница от западната българска граница нататък (включително и в Източна Европа) може да Ви обучи като специалисти на такова и по-добро ниво при много по-адекватно заплащане. Не сте длъжни да сте роби на никого", коментира под публикацията известният д-р Аспарух Илиев, който е ръководител на лаборатория в Берн и експерт по безопасност на ваксините.

"Масово се заплаща на специализанти толкова", пише друг мъж.

"Моята беше 850 със 100 лв. републикански и нощен труд", гласи друг коментар.

"Това е много ниско. В сектори, които не изискват медицински знания заплатите са по-високи. Кой лекар ще иска да остане тук?", възмущава се жена под публикацията.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).