Менда Стоянова: Страната има по-малък, но стабилен фискален резерв

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:58 / 14.03.2013
1897
Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в 41-вото Народно събрание, обяви, че страната има по-малък, но стабилен фискален резерв.

"Това не е драма, защото януари и февруари държавата винаги има повече плащания. През март, април и май са основните годишни данъчни приходи и тогава имаме балансиране на приходи и разходи и можем да говорим за нормални нива на фискалния резерв. Стягането на коланите не е в ръцете само на правителството. То е в зависимост и доколко може да си го позволи икономиката, доколко работи тази икономика и бизнесът създава работни места и внася по-високи данъци", обясни Стоянова.

Според Стоянова ГЕРБ се е провалил в това, че правителството е дошло със заявката за справедливост, а "през тези 4 години не успяхме да дадем на хората усещането за справедливост, за това, че законите се прилагат еднакво за всички".

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Важно за шофьорите по АМ "Тракия"
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
ТИР се заби в къща
Алгафари за "Ергенът": Не, няма такава жена в България
Стотици хиляди контрабандни цигари хванаха на ГКПП "Капитан Андре...
Как да си извадим скица на недвижим имот?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).