Менда Стоянова: Аз подкрепям ветото на президента

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 16.08.2013
2119
След близо два месеца и повече незаглушаеми дебати и различни мнения днес ветото на президента отново ни връща в тази зала. Аз подкрепям ветото на президента. Подкрепям аргументите му. Това каза народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова на обсъждането на ветото на президента върху актуализацията на Бюджет 2013. 

Според Стоянова има липса на задълбочен и аргументиран анализ за необходимостта от актуализация. 

"Има непрозрачно увеличение на разходната част на бюджета с около 300 милиона, без разчет на това за какво и кого са предназначени. Ако изпълните предизборните си обещания за справяне с контрабандата и източване на бюджета и осигурите онзи 1 милиард лева допълнителни приходи, които предлагахте да увеличим миналата година, ако проведете тези мерки, които са заложени в данъчните закони, ще има преизпълнение, което би могло да покрие евентуален спад в резултат на недобрия ръст в икономиката, както и да останат пари за прилагане на различни политики", посочи Менда Стоянова.

"Ако спрете с партизантските си действия по поголовните смени на кадрите в приходните агенции по места, може би приходните агенции ще заработят. Да се разплащаш в срок е важно, но с тази актуализация изобщо не става дума за това.

От предвидените 160 милиона лева 103 милиона лева ще се разплатят в силовите министерства. За 40 милиона лева не получихме в кои ведомства ще се насочат, за какви разплащания", обясни Стоянова.

"Имаме шанс с ветото на президента да направим някои промени в предложената актуализация - да задължим правителството да проведе действия по законови мерки за спиране на източването и контрабандата, да събира приходи. Призовавам да подкрепим призива на председателя Станишев - Орешарски, върши си работата", каза още депутатът.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
27.12.2022 Румен Гълъбинов: Прогнозите са за значително по-нисък ръст на БВП за следващата година поради рецесията
17.08.2013 Депутат: Формирана е Тройна коалиция, която действа и мисли единодушно
16.08.2013 БСП, ДПС и Атака си прегласуваха тегленето на 1 милиард заем
16.08.2013 Президентът: Призовавам политическите сили да работят за стабилност
13.08.2013 Извънредното заседание на парламента ще е в петък
07.08.2013 Президентът наложи вето на актуализацията на бюджета
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).