Марихуана в газова бутилка и детско столче откриха митничари на "Капитан Андреево"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:03 / 14.03.2022
2300
Митническите служители откриха 14.5 кг марихуана при проверки на два леки автомобила, излизащи от страната, съобщават от Агенции "Митници". На 11.03.2022 г. на ГКПП "Капитан Андреево" в посока Република България към Република Турция на трасе изходящи леки автомобили и автобуси пристига лек автомобил Volkswagen Phaeton с българска регистрация. Автомобилът е управляван от български гражданин, който пътувал сам.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в газовата бутилка са открити 2 полиетиленови чувала със суха тревиста маса. При направения полеви наркотест сухата маса реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 12,090 кг  на стойност по цени за нуждите на съдебната система 48 360 лева.

Ден след това в друг лек автомобил Mercedes с българска регистрация, излизащ от страната към Турция са открити 4 прозрачни полиетиленови пакета, съдържащи марихуана. В автомобила, управляван от български гражданин са пътували жена и малолетната й дъщеря. Наркотикът е открит в детско столче, поставено на задната седалка. Общото бруто тегло на марихуаната е 2.410 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 9640 лева.

По случаите са  образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. С постановление на наблюдаващите прокурори  на водачите на леките автомобили, са повдигнати обвинения  по чл.242 ал.2, във вр.чл 18 ал.1 от НК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).