Македонци атакуваха клиенти на елитни заведения по Черноморието

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
17:00 / 27.10.2021
2518
Задържани са двама македонски граждани - на 50 и 54 години, извършители на кражби на парични суми, съхранявани във връхните дрехи на посетители в елитни бургаски заведения, оставени без надзор на закачалки или столове.

Мъжете влизали в заведенията под предлог, че са клиенти, оглеждали вътрешността им и небрежно закачали своите връхни дрехи на закачалки в търговския обект. Разглеждали внимателно менюто или водели пространни разговори със сервитьорите, след което ставали и докато вземали собствените си връхните дрехи, преджобвали дрехите на другите посетители. По тази схема е извършена кражба на сумата от 500 долара, 300 лв. и 200 египетски паунда, собственост на 33-годишен софиянец.

Македонците прилагали и втора схема, посредством която в друго бургаско заведение, разположено в к-с "Лазур", седнали в близост до масата на набелязаната жертва, чието сако било наметнато върху облегалката на стол. Използвайки моментното разсейване и липсата на надзор, македонците успели за преджобят сакото на клиента - 39 -годишен айтозлия, като отнели сумата от 240 лева и 195 евро.

Подобни действия чуждите граждани се опитали да приложат и в други бургаски заведения в Централна градска част, но те не се увековечили с успех. След двата "удара" македонците отпътували за София за да прикрият следите си, но в резултат на бързите и целенасочени полицейски действия, предприети от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, Второ и Пето Районно управление – Бургас и със съдействието на столичните полицейски служители, двамата извършители са задържани в София заедно с автомобила им "Ауди А 8", със софийска регистрация.

Македонците са задържани за срок от едно денонощие, като цялостното документиране на престъпната им дейност продължава под прякото наблюдение и ръководство на Районна прокуратура – Бургас.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).