Лято в автобуса - шок и цирк на колела!

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
11:18 / 13.07.2021
2014
Читател на Varna24.bg сподели в забавен стил впечатленията си от пътуване във варненски автобус. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Лято е, сезонът на емоциите. Не ви се ходи в Занзибар, изтъркано е вече, както и останалите лустросани дестинации, а и това са забавления за сноби. Ако искате истинска веселба, почти безплатна, качете се в градски автобус. В рекламната оферта влиза №20. Пътуване от начална точка "Владиславово" до Морска гара ще ви коства в най-лошия случай 2 лева в двете посоки, ако машината не се рестартира и успеете да се повозите напълно безплатно. Изпробвах го тази сутрин в 8.30 часа, емоцията е гарантирана.

Атракционът, който уцелих, разбира се, беше без климатик. Водачът, сърдит на света, подслаждаше душата си със сръбска музика, за разнообразие хитове на Азис и неизвестни за мен поп-фолк дарования. Но това не можеше да отклони вниманието му от натоварения трафик, който като аниматор представяше на топящите се от жегата пътници с юнашки псувни. 

Автобусът скърца и пухти, натоварен с майка с малки дечица, кихащи, ревящи и пеещи и хора на преклонна възраст, въоръжени с чадъри и чанти, ужаещи на мекици, запътили се към варненския плаж. Топла, задушевна атмосфера, пътниците са си по-близки от желаното, преплели тела по неволя. Щастливците, успели да наместят телеса по седалките са с изражението на победители, за разлика от правостоящите, които гледат с мрачен и обречен поглед. 

До машината стои здрав мъжага с надпис на тениската "секюрити" и дава инструктаж на желаещите да получат билетче, докато техниката се рестартира.

"Машината си почива, опитайте утре! Защо натискате 16 пъти, и мен да ме натиснете така, няма да сработя. Пуснете два лева, ще ви върне три...оппа имаме сделка", коментира охранителят.

Бъбрива лелка опъва нервите на обкръжението с коментари по най-разнообразни въпроси, докато не започва да роптае, че седалката й е тясна и вече половината и пищно телосложение виси на пътеката. Упрекът е насочен към спортен тип с потник на нейната възраст, извадил късмет да се озове до нея. 

"Госпожо, я си гледайте работата и не ме занимавайте с глупостите си, такова дълго плуване ме чака днес, не ме интересува, че висите във въздуха. Надухте ни главата с вашите простотии", любезно отговоря господинът и свалката отива към бой. 

Атракцията на колела продължава да обира приливащи тълпи по спирките. Реки от пот текат под маските. Някои отчаяно се опитват да отворят прозорци, преди да припаднат. Други късат "синджира", т.е. лентата, деляща ги от двете примамливи свободни седалки зад шофьора и превземат забранената зона. Шофьора не роптае, в този момент сръбска певачка вие на умряло и душата му е пълна.Зад него и потоп...както се казва.

Толкова съм залисан да следя шоуто, че аха да си пропусна спирката. Налага се да сляза, ако искам екстремното ми приключение да приключи без жертви. Уморен съм, сякаш съм прекопал трите бабини ниви. След това приключение престоят в офиса ще ми се види песен и обещавам, нямам сили да завиждам на тези, които ще стигнат с влакчето на ужасите до плажа. Та, ако ви стане скучно, не се чудете. Имате богат избор на маршрути, предоставени от градския транспорт във Варна", споделя нашият читател.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).