Летище "София" с отговор след скандала с Наоми Кембъл 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:22 / 13.06.2022
7570
Летище София започва проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл. Това стана ясно след публикация в официалната Фейсбук страница на аеропорта. Публикуваме текста без редакторска намеса: 

"По повод на публикация в "Дейли мейл", свързана с посещение на Наоми Кембъл в България на 19 май, от летище София заявяваме:

Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура.

От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", пишат във Фейсбук от летище София.

Припомняме, че Наоми Кембъл остана истински огорчена след посещението си в София. Според нея тя е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари, съобщиха британски медии.

На 19 май Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
13.06.2022 Агенция "Митници": Няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл
12.06.2022 Наоми Кембъл забърка летище "София" в расистки скандал
Още новини от Национални новини:
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Росица Матева: Две партии са се отказали от участие в изборите
Освободиха Божков под гаранция от 130 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).