Лекарствата за онкоболни поевтинели с 80%

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
15:56 / 03.06.2012
1425
Медикаментите в онкологията са поевтинели с 80 на сто. Това каза вчера здравният министър Десислава Атанасова, която обеща да регулира цените на лекарствата веднага след встъпването си в длъжност. "Вече има реални резултати, макар те да са частични. След като цените на лекарствата в онкологията се договориха пряко с притежателите на разрешенията за употреба, ние стигнахме да реално намаление на някои медикаменти от 5 до 80 на сто", пресметна Атанасова в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. Тя призна обаче, че лекарствата, които се внасят само от една фирма, няма как да поевтинеят, защото доставчиците отказват договаряне.

НЗОК изготвя промяна в Наредба 10 за плащаните от касата лекарства. Сега се обсъждат всички становища на засегнатите страни. "Тя обаче ще е факт съвсем скоро", увери Атанасова.

Предстоят и изменения в Закона за лекарствата, с които

комисията по реимбурсация ще стане второстепенен разпоредител на бюджета. Освен това тя ще има собствена администрация. Сега в нея има представители на различни ведомства и това е голям проблем, защото членовете й са ангажирани с други задачи през останалото време.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).