Къде в България се провеждат легални гонки?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:29 / 20.03.2016
3777
Да изминеш 400 метра за 8 секунди при скорост от 290 километра в час. За любителите на адреналина това е напълно осъществимо. За да не застрашават живота си обаче - своят и този на околните - от няколко години група хора провеждат така наречените легални гонки.

Екип на Нова тв посети старото летище край Кондофрей - един от двата терена в България, пригодени за такива състезания.

Официални драг състезания в България има от няколко години. Провеждат се на стари самолетни писти като тази до радомирското село Кондофрей. Позволените места за драг състезания у нас са две - при селото, както и старата самолетна писта край Сливен.

На всяко състезание повече от 50 души се грижат за безопасността на участниците и публиката. Всички те са специално обучени. Присъстват екипи на Спешна помощ и Пожарна безопасност, а терените се почистват и се заливат със специална течност.

На всяко състезание зрителите са хиляди, а участниците - над 100. Предимно млади хора като през последните години все повече дами с адреналин в кръвта застават на старта. За да не замъглява адреналина съзнанието обаче преди всеки старт участниците получават и специален инструктаж.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).