Край на хубавото време, жълт код за 12 области във вторник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:05 / 21.03.2022
7667
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за вторник - 22 март. Предупреждението е за силен вятър и е в сила за 12 области на страната. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите с жълт код са:

Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Там ще духа силен север-североизточен вятър с пориви до 22-24 m/s.

Жълт код е обявен и за Добрич-море и Бургас-море. Там ще има север-североизточен вятър с пориви 15-20 m/s (7-8 бала по Бофорт). Вълнение на морето 4 бала.

Ето и останалата прогноза за времето:

През нощта облачността ще е разкъсана, над повечето райони - незначителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната - умерен северен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА.

Минималните температури ще са между минус 4°С и 1°С, в София - около минус 3°С. 

Утре облачността ще се увеличава и главно над Южна и Източна България ще е по-често значителна. На места в Горнотракийската равнина и в планинските райони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната - силен. Максималните температури ще са между 9°С и 14°С, в София - около 9°С. Атмосферното налягане остава значително по-високо от средното за март и слабо ще се понижи. 

Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части - бурен североизточен вятър. Остава студено с максимална температура на 1200 метра около минус 3°С, на 2000 метра - около минус 6°С. 

В сряда облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Вятърът ще остане от север-североизток, в западната половина от страната ще бъде слаб, на изток - умерен. Минималните температури ще са между минус 3°С и 2°С, дневните - предимно между 8°С и 13°С.

В четвъртък вятърът ще е със западна компонента, слаб до умерен. Ще бъде предимно слънчево. Минималните температури все още ще са без особена промяна, а дневните ще достигнат 15°С-20°С.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
Журналист: Путин готви военна офанзива през лятото
Експерт: Живеенето под наем е добра опция, ако човек не разполага...
България е на второ място в Европа по брой и дебит на минерални и...
Каква заплата получава един евродепутат?
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).