Корнелия Нинова: Железнизи, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:18 / 29.10.2021
1440
"Развитието на жп транспорта като стратегически сектор е безусловен приоритет за БСП в следващия мандат“. Това обяви днес на среща със служители на "БДЖ-ПП“ – Варна лидерът на БСП и водач на листата на коалиция "БСП за България“ в морската столица Корнелия Нинова. "Зелената сделка ще даде нови възможности за развитието му, защото с отделяните едва 0,4% въглеродни емисии, той е един от най-екологичните, евтини, бързи и сигурни видове транспорт, коментира тя. Европа заделя 5,8 млрд. евро за инвестиции в жп инфраструктура и няма никакви пречки България да не стане част от единната европейска жп мрежа“, добави Нинова. Тя беше категорична, че в следващия мандат БСП ще настоява всички основни и съпътстващи дейности в БДЖ да останат държавни, още повече че те са елемент и на националната сигурност.

"Няма логика Варна, която е Източната граница на Европа, врата между Изтока и Запада и е част от редица транспортни коридори, има пристанище и летище, да не фигурира като поделение на картата на БДЖ-структурата“. Така отговори водачът на листата на "БСП за България“ във Варна на притесненията на служителите на подразделението в морската столица. Тя бе категорична, че географското местоположение на морската столица и наличната транспортна и логистична инфраструктура са определящи за ключовата позиция на Варна в модернизирането на жп мрежата в страната и възраждането й като водещо трасе за товаро и стокооборота. Водачът на варненската листа припомни и че жп превозът е без алтернатива в отдалечените и малки населени места в страната, където автотранспорт няма и всеки друг начин за придвижване е непосилно скъп за местните хора.

Корнелия Нинова обеща на работещите в железниците Варна да си върне административното управление на пътническите, товарните превози и локомотивното депо, а БСП де се превърне в основен двигател на държавнически решения за по-адекватно заплащане в сектора, обучение на кадри, които да гарантират сигурността на жп превозите и спешна модернизация на железопътната инфраструктура в страната.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).