Комисията за защита на потребителите затвори 4 обекта по Черноморието

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:48 / 08.06.2010
1139
Инспектори от Комисията за защита на потребителите (КЗП) провериха 692 обекта по Черноморието и издадоха 54 акта за нарушения. Със заповеди временно са затворени 4 туристически обекта. Три от тях са заведения за хранене и развлечения без категоризация. Другият обект е туристически агент без удостоверение за регистрация.

Проверките са извършени от 1 април до 4 юни и ще продължат през целия летен сезон като част от кампанията на КЗП за защита на потребителите на туристически услуги.

Комисията упражнява засилен контрол върху хотелите и местата за настаняване (114 проверки и 6 акта за нарушения за отчетния период), заведенията за хранене и развлечения (545 проверки и 44 акта), туроператорите и туристическите агенти (33 проверки и 4 акта).

В хотелите и местата за подслон цените трябва да са обявявени на видно място (на рецепцията и във всяка стая). Същото се отнася за удостоверението за категоризация. Задължително е да се води регистър на настанените туристи и да се вписва броят на нощувките.

Заведенията за хранене трябва да имат лист и карт меню с обявени цени и грамажи, и да поддържат регистър за рекламациите. Надписите за вида и категорията не трябва да подвеждат туристите.

КЗП проверява дали всички документи на туроператорите са редовни и какви ваучери издават на клиентите си.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Искат промени в шофьорските курсове заради тежките катастрофи нап...
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" не са български думи
Важна информация за изборите в чужбина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).