Кметът на Айтос: Многократно съм настоявал за изграждане на обходен път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:20 / 14.09.2021
1690
Въпросът за изграждането на обходен път на Айтос е поставян многократно пред Агенция "Пътна инфраструктура“, обсъждан е много пъти и след предишното тежко пътнотранспортно произшествие, което се случи преди година, но след това няма конкретни действия. И айтозлии и аз продължаваме да настояваме тежкият трафик да бъде изведен от населеното място, коментира кметът Васил Едрев.

"Нашият проход е единственият, които свързва Южна и Северна България и той е отворен почти винаги, дори и през зимата. Тук преминават много товарни автомобили, които преминават и през града. Отговорите, които получавам на искането ни за изграждане на обход са положителни, говори се за проектиране и от къде могат да дойдат парите, но нещата от страна на държавата спират до тук! Случи се поредна огромна трагедия, съболезнования на близките на загиналите!“, каза още той пред БНР.

Кметът заяви, че ще продължи с диалога с АПИ и ще настоява пред правителството да се отпуснат средства за изграждането на обходния път.

Както Burgas24.bg съобщи трима души – баща и двете му деца починаха и трима пострадаха след зловеща катастрофа, стана снощи на айтоската улица "Хаджи Димитър". Тежкотоварен автомобил "Волво" с полуремарке, управляван от 35-годишен бургазлия поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и повреда в спирачната уредба, не могъл да спре своевременно и блъснал странично л.а. "Волво XC 60, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в мантинела и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Виж коментарите (2)

Още по темата (7):
28.09.2021 Пореден инцидент с ТИР! Шофьорът от Пловдив – пиян!
21.09.2021 Камери, полиция и мобилен кантар на "пътя на смъртта" в Айтос! Обещаха и
обход!
16.09.2021 Айтос каза "Стига жертви", готви се голям протест
15.09.2021 Шофьорът, причинил мелето в Айтос, не е бил пиян
15.09.2021 Защо не се взимат мерки? Над 20 са жертвите на пътя на смъртта в Айтос!
14.09.2021 От Института за пътна безопасност с позиция след бруталната катастрофа в
Айтос
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).