Климатолог: Студеното време ще се задържи доста дълго

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:46 / 08.10.2021
3140
"Времето ще се подобри, но има време за това. Първо ни очаква лошо време – освен, че ще превалява, ще бъде и много студено. Температурите ще бъдат със 7-8 градуса по-ниски от обичайното. Времето ще бъде по-скоро ноемврийско, а не октомврийско. Това студено време ще се задържи", заяви в ефира на "Здравей, България" климатологът Симеон Матев.

Студеното време ще се задържи около 10-тина дни. Причината за това е студен атмосферен фронт. Според Матев има всички условия за пускане на парното.

"Днес и утре ще са дните с най-ниски средни температури. След това ще има леко повишение. В средата на следващата седмица отново ще има застудяване, а след това ще започне и плавен преход към по-високи температури. Все пак сме октомври, не може да очакваме много високи температури. Освен студа, дните ще са и дъждовни. Най-големи количества сумарно ще има в западната половина на страната и в южната част", обясни още климатологът.

Очакват ни ежедневни валежи с прекъсвания до следващия петък. След тях се очаква разведряване. В третото десетдневие на месеца се очакват по-високи средни температури.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).