Кирил Петков за Слави Трифонов: Певец, на когото не му пука за народа и правителството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:17 / 08.06.2022
11419
"Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам проблем директно със Слави Трифонов, защото Караджов е един брокер" - това каза премиерът Петков в предаването "Лице в лице" при Цветанка Ризова по bTV по повод раздора в управляващата коалиция.

По думите му е имало пълна координация между лидерът на Има такъв народ и неговите министри, които му рапортували всеки ден.

Тези хора бяха в политиката, за да вземат едни обществени поръчки през АПИ. Когато не се случиха по този начин, те решиха, че няма смисъл да са в това управление и излязоха. Без да им пука за народа, правителството и ситуацията, допълни премиерът.

Премиерът изрази надежда, че 12 човека от Има такъв народ ще изберат да застанат на страната на народа и ще подкрепят решенията на правителството в зала, въпреки волята на партията и нейния лидер Слави Трифонов.

Петков благодари на лидера на БСП Корнелия Нинова, която подкрепи правителството и идеята Бойко Рашков да поеме КПКОНПИ.

Вярвам, че ще видим същата пресконференция от Демократична България, каза той.

"Продължаваме промяната" не може да бъде в коалиция с ГЕРБ, не можем да работим с ГЕРБ, докато Бойко Борисов стои отзад и пуши пурата. Борисов е червена линия", коментира Петков на въпрос за коалиция с някоя от опозиционните партии.  

На тях не им пука за народа и правителството. Направиха го така, както един певец може да направи. Нямаме никаква индикация. Аз мисля, че има хора в ИТН, които имат същите цели като нас. Много от тях бяха учудени от г-н Караджов. Той не е от партийната им група. Появи се незнайно отнякъде. Учудихме се как този човек се яви на тази позиция. Вярваме на техните депутати, че са влезли с идея за промяна. Видяха как техен министър се опитва по неясни начини за огромни средства и натиска в една посока. Ще разчитаме на тях.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).