Кирил Петков: Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:23 / 07.06.2022
1873
"Актуализацията на бюджета в момента решава базов проблем.  Въпреки, че  икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцента на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет". Това заяви премиерът Кирил Петков след събранието на Националното сдружение на общините.

По думите му "работодателите знаят, че това, което е обещано, ще бъде изпълнено". "Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса", поясни министър-председателят. 

"Оттук нататък ние няма да бъдем тези, които нелегално да пускаме нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат правото. Има си закон и правила, има ясни санкции за руски полети. България ще следва точните правила на ЕС. Ние ще бъдем партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади", това заяви премиерът Кирил Петков пред медиите по повод осуетения полет на руския външен министър Сергей Лавров в Сърбия заради отказа на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета на дипломата. 

Искри прехвърчаха между Русия и няколко държави на Балканите, сред които и нашата страна.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).