Калин Терзийски плаща 7 000 лева на стотинки на сем. Хайтови

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:24 / 08.02.2021
22218
Седем бона на стотинки плаща Калин Терзийски на Хайтови. Такава финансова форма е избрал той, за да заплати на наследниците на писателя от епохата на социализма. Това е приблизителната сума, която Терзийски е осъден да плати на децата на Николай Хайтов, след като ВКС го призна за виновен. Делото, което семейството заведе срещу него, бе заради думи срещу Хайтов в телевизионен ефир. Парите Калин ще плати на стотинки, споделя той пред приятели.

Терзийски не крие разочарованието си от решението на съда. Той е категоричен, че това е удар по свободата на словото у нас и той ще се бори срещу него. За целта Калин решава да създаде банкова сметка, която нарича "За правото на свободното говорене". Именно в нея той ще събира седемте хиляди лева, които дължи и които ще предаде на Хайтови. Минути след като обяви идеята си, десетки последователи на Терзийски заявиха, че ще се включат с финансова помощ за каузата му, съобщава "България Днес". Колеги на Калин също го подкрепиха, между които съвременният български писател Деян Енев.

"Не, тези пари Не са за мене! Тези пари са, за да бъдат запушени едни алчни гърла!" - отсича Калин в социалните мрежи.

Съдебната битка между Хайтови и Терзийски продължи пет години. Срещу Калин Здравец, Александър и Елена Хайтови заведоха дело, след като в ефир той заяви, че баща им е бил слуга на тогавашната власт. От 30 бона, които искаха наследниците на бележития творец, след делото във Върховния съд Калин ще трябва да плати 7 хиляди. Той се извини няколко пъти за думите си, но тъй като разкаянието му не е било публично, семейството не го прие.

Калин споделя, че за него е важно да спечели моралната победа, и допълни, че се страхува, че "ще се окаже, че може да говори това, което мисли, само този, който може да си плати!". От своя страна Елена Хайтова казва, че е доволна от присъдата и според нея правдата е възтържествувала.

"Не сме искали да печелим пари от него. Важното е да си понесе вината заради куп глупости, които изговори срещу големия Хайтов" - споделя още тя.

Виж коментарите (8)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).