Калфин: Увеличението на пенсиите от 21% всъщност не е увеличение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 18.05.2022
2499
"Увеличението на пенсиите от 21% всъщност не е увеличение". Това заяви Ивайло Калфин, директор на Европейската агенция за подобряване на живот и труд, бивш министър на труда и социалната политика. Той се мотивира, като обясни, че пенсионерите с минимална пенсия "ще вземат с 20 лева повече, отколкото сега вземат", над 60-те лева от Covid добавката.

Той коментира антикризисните мерки на управляващата коалиция. "В кризата в момента, предизвикана основно от войната в Украйна, правителството може да помогне на онези, които не могат да понесат тази цена, за да не изпаднат "под чертата". Част от този голям набор, да не кажа хаос от мерки, който се заявява, действително са проинфлационни", коментира бившият социален министър по БНР. 

Относно минималната работна заплата Калфин коментира, че голяма част от бедните работещи имат и деца и "особено хората с малки деца и ниски доходи са в най-рисковата група за изпадане в бедност".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).