Как се предава маймунската шарка?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:25 / 20.05.2022
1827
Все повече държави в Европа и Америка съобщават за случаи на маймунска шарка. Първите сигнали дойдоха от Великобритания.

Заболяването не е толкова опасно, колкото едрата шарка, казват здравните експерти на Острова. Заразяването става само при близък контакт със болен. Случаите във Великобритания първоначално са сред хора, пътували до Африка. Впоследствие обаче заразени се оказват и такива, които не са предприемали подобни пътешествия.

Шест от общо деветте случая на Острова се определят като бисексусални или хомосексуални мъже, а здравните власти са започнали проверки за това дали шарката може да се предава и по полов път, съобщи Нова телевизия.

Според официалнните данни в Африка пък най-засегнати от заразата са децата. Предполага се, че това се дължи на недобра хигиена и недостатъчни медицински грижи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).