Как да освежим спалнята?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 24.06.2021
2299
Спалнята е едно от най-важните пространства у дома – това е нашето лично кътче за отмора и презареждане след тежък работен ден в компанията на някоя приятна книга или топъл чай. Звучи уютно, нали?

Е, именно заради това освежаването на помещението е от голямо значение. Интериорните дизайнери на ИКЕА споделят, че дори и да сме подбрали правилните нюанси и декорация, старият изглед на спалнята често омръзва на домашните ентусиасти и затова е добре да експериментираме с нови детайли, за да постигнем максимален комфорт.

Подобряването на домашното пространство не е задължително да бъде придружено с много усилия, допълват от ИКЕА. Ето някои идеи от тях: 

Нов текстил, ново излъчване

Леглото е като празно платно, а подходящото спално бельо го превръща в шедьовър за по-добър сън. Можете да използвате цветове и мотиви, за да внесете въздействаща промяна. А текстилът е от ключово значение за качеството на съня – одеялото трябва да поддържа подходяща температура по време на сън, възглавницата трябва да осигури нужната опора, а платът трябва да бъде достатъчно нежен, за да не навреди на кожата. Всеки детайл е важен.

Растения за по-добър сън

Всеизвестно е, че някои растения помагат за добрия сън като алое вера, драцена, спатифилум, хлорофитум и лавандула. Затова е добра идея да ги включите в интериора на спалнята – внасят цвят и свежест.

Настроение с осветление

Осветлението играе важна роля в създаването на желаното настроение в спалнята. Вариантите са много повече от поставяне на една настолна лампа на нощното шкафче –можете да допълните светлинното шоу в помещението със стенна лампа, малки лед светлини или дори изкуствена свещ.

Индивидуален почерк

Рафтовете са чудесен начин да изложите на показ любимите си вещи – това донася индивидуален почерк и стил в цялостния декор на спалнята. А най-хубавото е, че решенията на ИКЕА позволяват сглобяването на рафтовете в различни форми така, че никога да не омръзват.

Нов интериор с нови завеси

Понякога един цветен детайл може да промени коренно изгледа на стаята. Такъв е случаят със завесите, които съвсем спокойно могат да бъдат сменяни в зависимост от сезона и настроението. Летните сутрини посрещат светлината по-рано, затова можете да използвате завеси и щори, с които да контролирате количеството светлина, което влиза в спалнята и това да не нарушава съня.

А ако тези решения не ви стигат, съвсем спокойно можете да се допитате до специалистите в ИКЕА център за поръчки Пловдив, който сега е още по-голям. С цели 360 кв. м. нови площи, Центърът включва и разширяване на отдел "Спалня“, както и изцяло нов отдел "Офиси“, наред с двойно повече продукти за директно вземане. За всички домашни ентусиасти с неограничено въображение ИКЕА предлага артикули от пълния асортимент , които могат да бъдат поръчани от ИКЕА онлайн магазин, а след това доставени безплатно до Центъра за поръчки в Plovdiv Plaza Mall.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).