Известна журналистка разкости Слави Трифонов, ходът му бил талибански

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:07 / 15.07.2021
11734
"На изборите на 11 юли избрахме черна котка с черен чувал, което е още по-лошо от избраната на предишните котка в чувал" - това заяви журналистът Валерия Велева.

По думите й, ходът на Трифонов с обявеното от него правителство е бил талибански и реакциите от всички страни са ужасяващи. Няма човек в страната, който да го подкрепя, защото той няма нищо общо нито с политиката, нито с демокрацията. Това, което е направил обаче, е нещо, което никой не бе си позволил да направи през последните 30 години - да погази парламентаризма.

Велева бе категорична, че Трифонов живее "на върха на иглата" -  така, както в своето телевизионно шоу и на сцената, сега българите отново са го сложили там и затова поведението му е такова, каквото е и в неговата фирма - "или  се подчинявате, или напускате".

Велева заяви още, че тези, които са повярвали, че от бунтаря Слави може да се роди демократ и политик, са сбъркали, тъй като това е невъзможно. Проектът му е измама, но за съжаление, хората са повярвали. Резултатът бе, че цялата политическа система бе взривена от тази измама.

По думите на Велева, лидерът на ИТН е убеден, че измисленият от него кабинет отговаря на всички очаквания и всички ще го подкрепят с две ръце. 

"Политическата система обаче не може да бъде на колене пред един хазартен играч. Реакцията на европейските медии е унищожителна за Трифонов и за първи път, откакто наблюдавам парламентарния живот, всички скочиха срещу този, който успя да взриви демокрацията".

Велева бе категорична, че по измерения на  произведения отзвук със заявката на кабинета, Трифонов  е направил това, което шоуто "Ку-ку" е направило  с репортажа си за гръмналата АЕЦ.

Въпреки че в предложения кабинет има много смислени хора, като дипломата Ради Найденов, като проф. Николай Радулов, финансиста Николай Василев, е необяснимо, как те са се съгласили да участват в този проект, подчерта Велева за "Радио Пловдив" 

"Освен че Трифонов прави скандали тук, той продуцира и международен скандал. Няма нищо политическо в проекта му, има обаче силен нарцисизъм и за съжаление, българите, които му дадохме власт, ще трябва да берем горчивите плодове".

Според Велева, оттук нататък за България има два пътя. Единият - да бъде реализиран трети мандат,  и вторият - да се отиде отново на избори. При реализирането на трети мандат Нинова обаче трябва да забрави кой какво е казал и да се търси общо съгласие с останалите партии около общи приоритети и политики, поставени на масата. Нинова не трябва да предлага кабинет, а да бъде медиатор за обединение с другите партии, които заедно ще обсъждат политики.  

"Правителство трябва да се прави не с мисълта "против", а с мисъл "за". То ще има ограничен хоризонт, но трябва да помогне да се излезе от тази ситуация. С направеното от Трифонов бе изкопан само дълбок ров между ИТН и всички останали партии. От тях се очаква да направят един абсолютно нестандартен ход - да се хванат за ръце и да се измъкнат от този ров, вместо да паднат в него, както им каза Слави Трифонов".

Виж коментарите (7)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).