Идат дъждове, "жълт" код за четири области

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:31 / 24.01.2013
2158
"Жълт" код е обявен в 4 области на Северна и Южна България заради очаквани интензивни дъждове, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите Русенска, Силистренска, Смолянска и Кърджалийска.

Днес облачността ще продължи да се увеличава и още преди обяд от юг-югозапад ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване по-голямата част от страната; най-късно, едва през нощта, ще завали в североизточните райони. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. В Източна България след обяд ще духа до умерен юг-югоизточен вятър и там дневните температури ще са най-високи - до 12°-14°. В останалата част от страната максимални температури - между 6° и 11°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд над 1400-1500 м.н.в. ще завали сняг, в по-ниските райони - дъжд. Значителни ще са валежите в Рило-Родопския масив. Ще духа силен и бурен юг-югоизточен вятър и във високите части на Западна Стара планина, Рила и Пирин ще има виелици. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - минус 1°.

Над Черноморието бързо ще се заоблачи. През втората половина от деня и там вече ще има превалявания. Ще се усили вятърът от югоизток, към края на деня - умерен. Максимални температури 9° - 12°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 6°-9°.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).