Хвалим наше сирене на немци и испанци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:02 / 03.11.2009
956
Българското бяло саламурено сирене и родният кашкавал ще се рекламират в страни от Европа. Министерството на земеделието и храните одобри промоционалната програма "Информационен проект за промотиране на млечни продукти на вътрешния пазар". Програмата е предложена от Националната асоциация на млекопреработвателите. Българските млечни продукти - бяло саламурено сирене и кашкавал, ще се рекламират в Германия и Испания в рамките на тригодишен период. Нашите стоки ще се рекламират чрез телевизионни клипове, статии в печатни издания и презентации в специализирани панаири и изложби. Бюджетът на програмата е в размер на 3,5 млн. евро.

Промоционалната програма е изпратена за одобрение от Европейската комисия. В случай че бъде одобрена, ЕС ще съфинансира програмата до 50 процента от общата й стойност. Първата програма, която беше одобрена от ЕК, е "Европейско сирене, моля". Тя рекламира български и кипърски сирена и кашкавали в Украйна и Русия. Рекламата на млечните продукти ще помогне на родните производители да пласират стоката си в ЕС. Преди дни Брюксел разреши още една мярка за подкрепа на млекопроизводителите. Фермерите от ЕС може да получат еднократна държавна помощ от 15 000 евро до края на 2010 г. Целта е да се помогне на производителите на мляко, но мярката е достъпна за всички производители на селскостопански продукти.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
COVID-19 има нов вариант, вижте симптомите на FLiRT
Горанов: Имам лоша оценка от САЩ и трябва да си извървя пътя
Бойко Борисов: Положих всички усилия да не отидем на избори
Имат ли право непълнолетните да работят по време на лятната вакан...
Главчев се срещна с главния мюфтия
Казаха колко трябва да е минималната заплата, за да достигне жизн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).