Хотелиер: Високи обороти, но сезон от 40 дни! Прецакани сме, годината е нулева!

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
15:33 / 14.09.2021
6347
В сектор туризъм хотелиерството е най-прецакано. Имахме високи обороти, но сезонът трая 40 дни. Цените не са вдигани от години. Така приключваме една нулева финансово година, а компенсации нямаме. Успяхме да направим просто една добра реклама на туризма в България. Това заяви днес преди среща с министъра на туризма Станислав Стоянов, хотелиер от Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

"Сезонът стартира много зле. През юни всички бяхме отчаяни и очаквахме да зачеркнем поредния сезон, но с мерките, които бяха предприети и с направата на зелени граници и свободното предвижване се засили и имаше много добра заетост. За съжаление обаче сезонът продължи едва 40 дни. Пак заради ковид ситуацията се наложи и по-рано да приключим. Дори при тази заетост, която имахме с реализираните обороти доведоха пак до нулева година за хотелиерския бизнес. Това е така, тъй като всички разходи скочиха, всичко се вдигна. Цената на тока скочи с над 300%.

В същото време през последните три години хотелите във Варна не са завишили и със стотинка цените. Дори тази година с цел стимулиране на туризма се наложи да предлагат атрактивни оферти, т.е. да свалят цени. Това доведе до загуба. Ако трябва да направим заключение - ние просто направихме добра реклама на България, което води като нулев сезон във финансов резултат. 

Почти всички хотели успяха в края на юли и началото на август да стигнат 100% заетост, което показа, че дори в условия на пандемия ние знаем как да привличаме туристи. 

За съжаление сектор хотелиерство не беше подпомогнат и компенсиран от държавата поради факта, че ние официално не сме били затваряни. В сектор туризъм хотелиерството е най-прецакано. Затварят заведенията ни, които имат право на компенсации, но не и хотелиерството. 

Предложението ни е помощта към туроператорите да се насочи към хотелиерите. Туроператорите изнасят финансите извън страната. Трябва да се подпомагат фирми, които внасят тук финансовия ресурс", коментира Станислав Стоянов.

Той допълни, че половината от персонала в хотела му е ваксиниран и той по никакъв начин не е упражнявал натиск върху хората, за да не ги принуди да напуснат. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (60):
03.10.2021 Голям пожар в източната част на Пловдив, пушекът се вижда от километри
27.09.2021 Днес е последният ден с високи температури
26.09.2021 Очакват ни високи температури и днес
23.09.2021 Циганското лято няма да ни подмине
17.09.2021 Подгответе се за сериозно захлаждане! В събота ни очакват валежи и силен
вятър
15.09.2021 Ценова война! Няма балами да работят по морето!
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).