Хампарцумян: България трябва по-бързо да влезе в еврозоната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:53 / 29.03.2021
2150
Не е необходимо трето удължаване на кредитната ваканция, каза финансистът Левон Хампарцумян за "Тази сутрин" по bTV. На 23 март изтече разсроченото плащане на кредити, въведено като мярка в пандемичното време.

Според финансиста не можем да очакваме тотално счупване на всичко и то от днес за утре - и клиентите, и банките ще търсят новото си място или да си намерят старото. Най-добре е да се избегне теглене на кредит за погасяване на стар, да се създават устойчивост и буфери в бизнеса.

Като цяло българите не са много задлъжнели, както е в англосаксонските държави, където това е с огромни размери.

"Рязкото повишаване на лихвите за бизнеса и физическите лица не трябва да бъде допуснато. Който иска кредит, обещанието че в следващите 2-3 години няма да се увеличават лихвите, приема като вид сигурност. Стимулите за развитието на икономиката са ниските лихви - така предприемчивите хора ще завъртят парите" допълни Хампарцумян.

Икономиката ни през 2020 г. безспорно е в застой, но има хора и фирми които не са влизали в криза. България трябва по-бързо да влезе в еврозоната, препоръча финансовият експерт.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Какво е крипто стейкинг и защо инвеститорите го харесват?
МВР напомниха важна информация преди голямото пътуване за празниц...
Няма да връщат казармата в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).