Гьоков: 300 хил. лица и семейства ще получат помощи за отопление 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 03.06.2022
921
Ще бъде увеличен размерът на помощта за пенсионерите, която компенсира високата цена на тока за битово потребление. Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков по време на парламентарния контрол.

Министърът уточни, че размерът се определя всяка година, съобразно промените на цените на електроенергията. 

"През миналия отоплителен сезон целеви помощи за отопление са получили 261 000 лица и семейства, като изплатената сума за тях беше близо 136 млн. лева, каза министърът. За предстоящия сезон се предвижда 300 000 да получат помощи", посочи министърът. 

Във връзка с увеличаването на броя на правоимащите и поскъпването на енергоносителите общият размер на помощите за новия отоплителен сезон ще достигне 181 млн. и 300 хил. лева. Използваният корекционен коефициент, който ще включва и тазгодишоно увеличение на пенсиите, ще гарантира правото на възрастните да продължат да получават и през следващия отоплителен сезон помощ за отопление. Ще се увеличи и размерът на помощта, която ще компенсира увеличението на цената на електроенергията за битово потребление.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).