Горанов: Кирил Петков върна жеста на Иван Гешев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:51 / 25.03.2022
2088
За нищо не ни разпитваха. Една тъжна история, която според мен е договорка между действащия главен прокурор и сегашното управление. Започвам така иронично и шеговито, защото тези хора, които преди година ни упрекваха за различни неща, успяха с един лековат ход да заличат всякакъв устрем за върховенство на правото. Това коментира в "Панорама" Владислав Горанов, бивш министър на финансите, който преди седмица беше задържан заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и медийния му съветник Севдалина Арнаудова.

Когато арестуваш лидера на опозицията без законово основание, значи ти искаш да постигаш цели с нелегитимни основания, заяви Горанов.

Той отговори с категорично не на въпроса "Искали ли сте и получавали ли сте подкуп от Васил Божков под каквато и да е форма?".

Това, което наблюдаваме в последните 2 години и което по никакъв начин не дава основание за спешност и неотложност на действията, които предприеха хора от сегашното управление, дори ми е малко странно как да ги определя... Аз искам да започна от там как се допусна тази авантюра в нашата политика.

Той определи като "флашмоб" управлението начело с Кирил Петков. От 11 май започна с нарушенията на закона. Според мен, той върна жеста на Гешев затова, че Гешев не го преследва за подписването на документ с невярно съдържание, допълни Горанов.

Нито съм получавал, нито съм предавал някакви облаги. Това е драматургия от 2 години и тя ще продължи да се развива, каза бившият финансов министър.

Аз претенции към свидетеля Петков нямам. Аз имам претенции към Христо Иванов, защото той, участвайки в тази авантюра, успя да допусне министър-председател да стане човек, който категорично не зачита върховенството на правото, обясни Горанов.

Аз признавам, че има провал на Комисията по хазарта, но през цялото време в нея са работели и представители на ДАНС, БОП, институции, ангажирани с охраняване на правото, смята бившият финансов министър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).