Глобиха България с 24 000 евро, защото не е защитила жена, убита от бившия си мъж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:18 / 22.03.2022
4417
България е глобена с 24 000 евро, защото не е защитила жена, убита от бившия си съпруг, след като многократно молила полицията за помощ. Санкцията е наложена от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), предаде ДПА, цитирана от БТА.

ЕСПЧ постанови, че страната като цяло не се отнася небрежно към случаите на насилие срещу жени, но български служители са нарушили правото на живот на жената. Обезщетението ще бъде изплатено на ищците - нейната майка и двете й дъщери. Делото е по случай от 2017 г., когато е била убита жена, живееща отделно от съпруга си след тяхната раздяла през 2014 г. Тя многократно се обръщала за помощ към полицията, след като бившият й партньор я заплашил, изразила опасения за живота си и посочила, че мъжът притежава пистолет. Българските власти издали за мъжа ограничителна заповед, но той я игнорирал. След поредната официална жалба на жената срещу него, мъжът я застрелял.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).