Германец нападна с юмруци пътни полицаи във Варна след направена забележка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:26 / 26.05.2022
1272
Германски гражданин нападна двама служители на "Пътна полиция". Това се е случило на 24 май във Варна, съобщава Нова тв. Повод за нападението станала забележка от страна на полицаите към чуждия гражданин. Секунди след размяната на реплики мъжът започнал да буйства и нанесъл серия от удари по униформените. Полицаите са с контузии по главата и тялото. 

"От 7:30 до приключване на мероприятието бяхме ангажирани с организацията на движението към катедралния храм на кръстовището между бул. "Владислав Варненчик" и бул. "Съборни". Бяхме поставили конуси, за да ограничим движението в посока към центъра", разказа мл. инсп. Антоний Монев от "Пътна полиция"-Варна.

"Мъж на видима възраст около 35 г. напусна зоната на пешеходната пътека и започна да рита конусите. Попитахме с колегата ми дали има причина да прави това. Лицето беше агресивно настроено. Попитахме дали има документи в себе си, а той започна да повишава тон и да обижда. В този момент се нахвърли и нанесе юмручни удари в областта на лицето и тялото. Оказах съдействие, физическата сила приключи в момента, в който поставихме белезници", каза още той.

Мъжът е бил задържан. "За случая е докладвано на дежурен прокурор в Районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Лицето е разпитано и освободено. Към момента не е привлечен като обвиняем, предполагам, че предстои това да се случи", заяви гл. инсп. Христо Захариев, който е началник на Първо РПУ-Варна.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).