ГС "Живот за Брестовица": Каназирева лъже, нейната борба за Брестовица приключи, щом стана депутат

Автор: Георги Кирилов
Коментари (5)
10:50 / 29.06.2021
7669
Състоя се пресконференция на ГС "Живот за Брестовица" във връзка с предстоящ протест с блокиране на детелината на "Пещерско шосе" и Околовръстното шосе на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Оказа се, че проблемите идват от един от мини ВЕЦ, направен в коритото на река Въча, разрешен от Министерски съвет по времето на Бойко Борисов. Той замърсява първи и втори водоносен хоризонт, откъдето две населени места - Брестовица и Кадиево, са потърпевши. Водата е негодна за пиене.От институциите имаше уклончиви отговори. Единственият отговор, който получихме, бе от областния управител Дани Каназирева, която твърде дейно се зае със случая. Но от момента, в който стана депутат в краткия 45-и парламент, нейната борба за Брестовица приключи", каза Любомир Томов от Сдружението.

"Всичките обещания, които Каназирева развява, че е решила проблема с построяването на нов водопровод и нови кладенци, не е така. Това, което тя продължава да твърди, че е уредила всичко, не е така.  Г-жа Каназирева прекрасно е знаела, че пари за този проект, с който се биха в гърдите, че са ни решили проблема, няма. Това е един балон, за който нас ни използваха и се спука", допълни той.

"Г-жа Каназирева ни извика в Областна управа на 23 февруари. В същия ден бе обявено бедствено положение в Брестовица от Павел Михайлов. В този ден тя ни каза, че пари са намерени, проблемът е решен и ще има нов водопровод. Как е било възможно. Г-жа Каназирева много добре знае, че решенията обаче зависят от Надзорния съвет, а той категорично е отказал финансиране." 

"Явно живота на 4-5000 човека не е толкова важен, колкото тази централа. Излиза, че не живеем в демократича държава. Заради това ще бъдем утре вечер на детелината на "Пещерско шосе" в 17:00 часа. Имаме подкрепата от Кадиево, Труд, Лилково, Ситово. Все още не си отменяме искането за по-ниските ценени на водата", обяви Емануела Караманова.

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (5)

Още по темата (60):
24.04.2024 Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с тази
вода!
24.04.2024 Кметица повежда протест на съселяните си
18.04.2024 Осигурени са 2 225 000 лева за изграждане на довеждащ водопровод в
Брестовица
17.04.2024 До 180 дни в Брестовица би трябвало вече да има качествена питейна вода
17.04.2024 Бунт в пловдивско село!
16.04.2023 Отново проблем с водата в пловдивско село, хората са отчаяни
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).