ГДБОП предотврати продажбата на бебе през интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:05 / 15.08.2012
1949
Служители на ГДБОП предотвратиха продажбата на бебе. Разследването на антимафиотите започнало, след като на интернет платформата на сектор "Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт" за подаване на сигнали - www.cybercrime.bg, била подадена информация от администраторите на интернет форума www.bg-mamma.com. Тя гласяла, че в сайта на форума потребител предлага "за продан" момиченце на три дни. В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за "осиновяване". Бил оставен и телефон за връзка.

При предприетите незабавни оперативни действия служителите на ГДБОП установили местонахождението на бащата и майката на новороденото на територията на столицата. Родителите - Г.Т. /31 г./ и съпругата му П.П. /25 г./ са разпитани. Те обяснили поведението си със затрудненото си материално положение - двамата били безработни, родителите им отказвали каквото и да била помощ. Затова били съгласни да се откажат от детето си срещу заплащане.

След сигнал в социалната служба бебето е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Загубихме голямо име във футбола, създател на легендарни таланти
Брюксел одобри изменението на Стратегическия ни план
След загинал при тежка катастрофа: Освободиха движението по АМ"Тр...
Ако пътувате към Пловдив, въоръжете се с търпение, няма да присти...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...
Автомобил помете металните ограждения на бул. "България" и спря н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).