Фейсбук прецака с 3 000 лева селски дрифтаджия в Родопите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:03 / 17.10.2021
6667
Фейсбук прецака с 3000 лева дрифтаджия, решил да прави показно пред кметството в родопско село. Младият мъж бил с приятели в центъра на населеното място. Той се качил на автомобила си, дал газ, завъртял гуми и целенасочено извел превозното средство извън контрол. Направил демонстративни рискови маневри с автомобила, завъртайки го няколко пъти на 360 градуса. Всичко това пък било снимано с телефони от страна на аверите на дрифтаджията. При едно от завъртанията колата доближила опасно дори един от снимащите.

Няколко дни по-късно клипчето било пуснато в социалните мрежи. И докато дрифтаджията от село събирал лайкове, на публикацията попаднал и полицейски служител. Вследствие на това, водачът бил издирен и повикан в Районното управление на полицията в Чепеларе. Клипът бил иззет от снимащия, а шофьорът получил солидна глоба по Закона за движение по пътищата. Опасното шофиране му коства 3000 лева. Наказателното постановление пък бе потвърдено и от съда в Чепеларе.

Набъбва вече броят на глобите за подобни изпълнения от страна на млади водачи в региона. Няколко "състезатели“ бяха наказани в Смолян с по 3000 лева. Едни от тях си правели гонки в тунела, други по "товарната магистрала“. Трети пък въртели гуми по време на баловете, пред погледа на полицаи. В по-голямата си част нарушителите биват хващани и наказвани именно след публикуване на клипове в социалните мрежи, пише "24Родопи".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).