Ето какво се случва с подивелия Христо, който едва не уби собствената си сестра в Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:21 / 24.06.2021
6108
Окръжният съд в Бургас е потвърдил определението на Районния, с което спрямо обвиняемият Христо Д. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". Burgas24.bg припомня, че мъжът преби зверски собствената си сестра на 5 юни, заплашвайки я с убийство. Смелата бургазлийка разказа за случая в емоционална публикация в социалните мрежи, като разпространи и снимки на обезобразеното й от ударите лице.

Христо е привлечен като обвиняем за това, че на 5 юни 2021 г. в   Бургас, се заканил с убийство към сестра си Гергана с думите "Ще те убия", и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му (престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК), съобщиха от съда.

Според въззивната инстанция, от събраните до момента доказателства може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е възможно да е осъществил престъплението, за което е привлечен да отговаря. Деянието, за което Христо е привлечен в качеството на обвиняем е с правна квалификация – закана с убийство и за него е предвидено наказание "Лишаване от свобода" до шест години.

По мнението на настоящия състав е налице и втората изискуема от закона предпоставка, тъй като доказателствата сочат наличието на реална и непосредствена опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, при условията на по-лека мярка за неотклонение. В подкрепа на този извод е не само естеството и интензитета на конкретното посегателство, за което се води досъдебното производство, но също така обремененото съдебно минало на Христо и обстоятелството, че на 25 юли 2018 г. той е бил освободен от Затвора - Бургас след изтърпяване на ефективно наказание "Лишаване от свобода" за срок от три месеца. Бургаският окръжен съд не игнорира и обстоятелството, че обвиняемият живее в една и съща жилищна сграда с пострадалата, която е негова сестра и конкретните установени до момента обстоятелства, при които е извършено престъплението, разкриват липса на пречки Христо отново да се саморазправи или да упражни насилие спрямо нея. Съдът сподели становището на районния съд, както и на прокурора, че липсват данни за реална опасност обвиняемият да се укрие, доколкото същият има установен адрес, който действително обитава и където винаги е бил намиран при необходимост да получи книжа или да участва в производства.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).