Едно красиво име празнува днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:31 / 09.10.2021
5768
Днес православната църква отбелязва деня на апостол Яков Алфеев.

Свети Яков Алфеев бил брат на апостол и евангелист Матей. Като един от дванадесетте апостоли след деня на Петдесетница и той се заел с мисионерска дейност. Неговите проповеди започнали от Йерусалим и Палестина и продължил в много други близки и далечни страни. Апостолският живот на светеца бил изпълнен с премеждия и страдания. Умрял като мъченик, разпънат на кръст за назидание на добродетелните християни.

След слизане на Пресветия Дух на Петдесетница, Яков Алфеев заедно с другите апостоли проповядвал словото Божие първо в Йерусалим и цяла Палестина, а след това и в редица близки и далечни страни. Бил заедно с апостол Андрей Първозвани в Едеса. Също ходил на проповед в Газа, Елевтеропол и по всички други, определени от жребия му места. Бил продължително време в Египет. Престоял доста време в град Острацин, където запечатал своите апостолски подвизи с мъченическа смърт. Бил разпънат на кръст.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).