Дянков: Макар и бавно, доходите в България вървят напред

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
12:41 / 05.07.2012
3711
Макар и бавно, доходите в България вървят напред. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков. Страната ни обаче си остава най-бедната в Европейския съюз, като равнището на доходите е 45% от средното за общността. И все пак, преди 3 години тази цифра е била 42 на сто, коментира Дянков. За да се увеличават заплати и пенсии, базата е финансовата стабилност. Успешната емисия облигации на международните пазари, с която България ще плаща външен заем следващата година, се дължи тъкмо на това, обясни финансист номер 1.

"Възходът е бавен. И на мен ми се иска да имаме много по-добри пенсии и заплати - можем да го направим много бързо, ако сме популисти. За една година ще кажем - увеличаваме всичко с 30%. Точно една година ще издържи държавата. Убеден съм, че следващите избори ще ги спечелим с голямо мнозинство, след което ще се срине държавата. Правили са го много държави - Гърция го е правила, Словакия го направи, Словения го направи, Кипър го е направил... И какво става?", попита още той.

Източник: БНТ


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Мълния удари 30-годишен мъж, размина му се на косъм
Мощна градушка удари любима на хиляди дестинация в Родопите
Гръм възпламени електрически стълб в центъра на София!
Познавате ли този мъж?
НИМХ промени прогнозата! В още области обявиха първа степен на оп...
Нови промени при издаването на личните ни документи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).